Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística i analítiques, així com tècniques.
Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. OK Més informació privacitat.

El Projecte LIBERA segueix impulsant accions per c...

El Projecte LIBERA segueix impulsant accions per combatre els efectes dels temporals i l'ocupació d'espècies invasores a la zona del Goleró

En el marc del Projecte LIBERA, els dies 19 i 20 d'abril s'ha realitzat a la zona del Goleró una acció de plantada de tamarius i neteja de l'espai amb l'objectiu de millorar l'entorn natural. En l'activitat, organitzada pel GEPEC-EdC i amb el suport de l'Ajuntament de l'Ampolla i la col·laboració de l'Associació Cultural Sant Jordi de l'Ampolla, hi han participat alumnes de l'escola Mediterrani de l'Ampolla i estudiants de l'Escola Agrària d'Amposta.

L'alumnat de l'Escola Agrària d'Amposta va estar custodiant i fent créixer les estaques de tamariu que es van preparar el passat mes de desembre de 2020 a la platja de l'Arenal. Aquest abril, un cop els tamarius han estat arrelats i ha arribat la primavera, han estat plantats entre la bassa de les Olles i el Goleró, per tal que fixin la sorra de les dunes quan es facin grans. Aquesta acció ajudarà a disminuir els efectes dels temporals a la platja i s'espera que ajudi a mantenir la sorra a la duna. Els darrers temporals ja han fet retrocedir la platja a l'inici de la zona de l'Arenal, i afegint plantació es busca minimitzar aquest tipus d'efectes.

Els alumnes de l'escola Mediterrani de l'Ampolla han col·laborat en la plantació, han après què és un tamariu i la importància de les accions que s'estan realitzant en aquest espai tan especial i sensible.

Les actuacions també pretenen treure brossa de l'entorn natural, especialment en zones litorals on l'efecte de les onades acumula residus i perjudica la fauna i la flora. Amb la recollida de brossa per part de l'alumnat de l'escola de la nostra població, l'organització ha volgut visibilitzar la problemàtica entre el col·lectiu més jove del municipi i ha aconseguit conscienciar-lo de la importància de tenir cura de la natura. Des del GEPEC-EdC i l'Ajuntament de l'Ampolla fem una crida perquè entre tothom sumem esforços!

Aquesta iniciativa, finançada per les Ayudas para el Apadrinamiento de un Espacio Natural de Seo/Birdlife i Ecoembes, és “un crit a l'acció perquè, entre tots, puguem alliberar molta més vida a favor de la biodiversitat”.

El dia 12 de juny, el GEPEC-EdC organitzarà a la mateixa zona una jornada de neteja oberta a tothom. Us animem a participar-hi!
Altres imatges
Comparteix aquesta entrada