Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística i analítiques, així com tècniques.
Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. OK Més informació privacitat.

L’Ampolla commemora el Dia Europeu de Conscienciac...

L’Ampolla commemora el Dia Europeu de Conscienciació de l’Aturada Cardiorespiratòria inaugurant un nou dispositiu DEA i connectant-ne un altre al 112

En motiu del Dia Europeu de Conscienciació de l’Aturada Cardiorespiratòria, l’Ampolla va inaugurar ahir dimarts 16 d’octubre un nou dispositiu DEA (Dispositiu Extern Automàtic) connectat a la xarxa del 112, situat al passeig marítim a l’alçada de la platja dels Pinets, i va connectar al 112 el que hi ha a la façana del Col·legi Mediterrani. En l’acte, van assistir la representant territorial de l’Esport, Cinta Espuny; el coordinador del Sistema d’Emergències Mèdiques de Catalunya, Isaac Lucas; l’alcalde, Francesc Arasa; i el regidor de l’Àrea de Salut i Cohesió Social, Àlvar Casanova.

A més a més, al nostre municipi es van dur a terme tallers de conscienciació de l’aturada cardiorespiratòria simultàniament amb les quatre capitals de comarca de les Terres de l’Ebre: Tortosa, Amposta, Móra d’Ebre i Gandesa. Totes les activitats van estar adreçades a més de 500 alumnes de 3r i 4t de primària dels centres educatius de cada municipi, i l’alumnat de 4t d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius va ser l’encarregat d’impartir els tallers. Com a novetat d’aquesta 2ª edició del Dia Europeu de Conscienciació de l’Aturada Cardiorespiratòria, les activitats programades van estar obertes a tota la ciutadania.

Pla Plurianual 2018-2020 d’ampliació i millora de la xarxa de DEA

La inauguració del nou dispositiu DEA i la connexió al 112 de l’altre desfibril·lador s’emmarquen en el Pla Plurianual 2018-2020, signat entre l’Ajuntament de l’Ampolla i el SEM, per ampliar i millorar la xarxa de desfibril·ladors DEA del municipi, amb la finalitat de què l’Ampolla esdevingui un territori cardioprotegit. El Pla preveu que en un termini de dos anys s’instal·lin nous dispositius connectats al 112, que es posin en via pública els que hi ha actualment a l’interior d’edificis i que tots els DEA que hi ha al municipi estiguin connectats al 112.

Per a l’any vinent, es preveu la instal·lació d’un altre dispositiu al passeig de l’Arenal i la connexió al 112 del DEA de la plaça González Isla. Per al 2020, hi ha previst la col·locació dels dos dispositius de les instal·lacions esportives a l’exterior dels edificis i la seva connexió al 112.

L’AEJPC beca cinc cursos de formació en suport vital bàsic (SVB) i DEA

A més a més, l’Associació Esportiva Jordi Pitarque, en col·laboració amb el projecte Terres de l’Ebre, territori cardiosaludable i amb accés públic a la desfibril·lació, també finança cinc cursos acreditats de formació en suport vital bàsic (SVB) i DEA amb capacitat per a vuit alumnes cadascun. Són cursos que s’ofereixen a les quatre comarques ebrenques i al nostre municipi, i als quals es pot accedir amb les bases que hi ha als Consells Esportius de cada comarca, tenint en compte que com a requisit es demana ser voluntari dels World Sports Games 2019, que se celebraran a les Terres de l’Ebre del 2 al 7 de juliol de l’any vinent.
Altres imatges
Comparteix aquesta entrada