Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística i analítiques, així com tècniques.
Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. OK Més informació privacitat.

"Inicio el projecte de marxar a viure als Estats U...

"Inicio el projecte de marxar a viure als Estats Units per jugar a futbol amb moltes ganes i, sobretot, amb la il·lusió de poder recomanar aquesta experiència a altres persones"

Aquest gener, l’ampollera Laia Sedó Consarnau emprendrà una nova aventura: marxarà a viure als Estats Units per fer realitat un dels seus somnis, ser jugadora professional de futbol. La seva formació fins ara ha girat sempre entorn de l’esport, ha cursat un cicle mitjà de conducció d'activitats fisicoesportives en el medi natural (CAFEMN) i un altre de superior d'animació d'activitats físiques i esportives (AAFE).

Des de ben petita que l'ha apassionat el món del futbol, iniciant-se a les files del futbol base del CF Ampolla i passant per altres equips com el CF Camarles femení, el de futbol sala femení de l'Ampolla, el CD Tortosa femení i l’UF Cambrils femení. Actualment, és jugadora del CD Riudoms femení, que competeix a la categoria de Primera Divisió Catalana.

- Des de quan, jugar a futbol, és la teva passió?
La meva passió pel futbol va començar de petita. Sempre m’havia mostrat interessada per aquest esport i quan vaig tenir la suficient edat per competir, vaig començar a jugar a l’equip del CF Ampolla.

- Com va sorgir l’oportunitat de marxar becada als Estats Units?
L’oportunitat va sorgir ara fa uns sis mesos al camp de futbol del Cambrils, quan uns nois van venir a mirar un partit de futbol de l'UF Cambrils femení, amb el qual vaig jugar mitja volta la temporada passada. Quan va finalitzar el partit, van anar a parlar amb els meus pares i els hi van traslladar l’interès que tenien perquè em presentés a les proves per obtenir una de les beques que concedeix l'empresa American Dream per marxar a jugar a futbol i estudiar una carrera universitària als EUA.

Uns dies més tard, vam tenir una segona reunió en la qual ens van explicar amb més detalls en què consistia la beca i quins requisits necessitava per poder optar a ella. No vaig acceptar immediatament, vaig estar meditant l’oferta amb els meus pares durant un temps, però finalment vaig decidir presentar-me a les proves.

- Quines proves has hagut de superar per aconseguir aquesta beca?
Per poder optar a la beca has de superar dues proves. L’examen teòric, per valorar el nivell d’anglès, i el pràctic, en el qual es realitza un entrenament que finalitza amb un partit. És en aquesta darrera prova on els entrenadors observen els jugadors i les jugadores per saber quins són els que més els hi interessen.

- Què inclou la beca?
En l’àmbit esportiu, la beca inclou els entrenaments i la formació esportiva, els desplaçaments, l’assegurança mèdica, l’equipament necessari per competir i entrenar, entre d’altres. I en l’acadèmic, la residència, la matrícula a la carrera d’Educació Primària (que és la que he escollit), accés a tots els serveis de la universitat i les dietes.

- Quant de temps estaràs als Estats Units?
Les duracions tant dels cursets com de les carreres universitàries es divideixen en dos semestres (agost – desembre i gener – maig). En el meu cas, tinc contracte fins al maig de 2019, això vol dir que una vegada passats els primers sis mesos, si vull continuar amb l’experiència, he de renovar el contracte. Si en cas contrari no vull continuar, no estic obligada a fer-ho. Ara bé, la meva intenció és acabar el que estic a punt de començar. Així doncs, si tot va com espero, viure uns 4 anys a Estat Units.

- Què esperes d’aquesta experiència?
Espero poder passar-m’ho tan bé que algun dia pugui dir: Sí, ho vaig fer i ho vaig aconseguir, perquè em considero una noia amb les idees molt clares i sé molt bé que vull esprémer al màxim aquesta experiència i treure-li el màxim partit possible. A més a més, espero que aquest nou projecte m’ajudi a créixer en l'àmbit personal, físic, d’estudis, d’idiomes i de cultura.

- Si et sorgeix l’oportunitat de dedicar-te professionalment al futbol als Estats Units o a algun altre país, estaries disposada a quedar-te a viure a allà?
I per què no? A vegades no és necessari tenir-ho tot planificat, simplement si ha de sorgir, sorgirà. Inicio aquest projecte amb moltes ganes i, sobretot, amb la il·lusió de poder recomanar aquesta experiència a altres persones.

- Algun equip català o espanyol t’ha ofert una oportunitat d’aquesta mena?
Sí, el Club de Futbol Molins de Rei i el Vilafranca femení em van oferir formar part de les seves files, però quan em van fer aquestes ofertes era molt petita i no podia desplaçar-me fins a aquestes ciutats setmanalment per entrenar i per jugar els partits.

- Com t’agradaria veure’t dintre de 5 anys?
Em proposo haver-me graduat en Educació Primària en l’especialització d’Educació Física i estar exercint aquesta professió.
Altres imatges
Comparteix aquesta entrada