Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística i analítiques, així com tècniques.
Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. OK Més informació privacitat.

L'Ampolla, vil·la cardioprotegida...

L'Ampolla, vil·la cardioprotegida

L'any 2015, l'Ampolla disposava de tres Desfibril·ladors Externs Automàtics (DEA), donats per l'Associació Esportiva Jordi Pitarque Ceprià. Els tres aparells estaven situats a l'interior d'instal·lacions: el Poliesportiu municipal, el Camp de Futbol municipal i el Col·legi Mediterrani.

Amb l'objectiu de potenciar i ampliar aquesta xarxa preventiva essencial, l'Ajuntament, amb l'assessorament del Sistema d'Emergències Mèdiques de Catalunya (SEM), va impulsar un programa d'ampliació i millora de la xarxa existent.

Actualment, l'Ampolla ja disposa de sis aparells DEA repartits per diferents punts del municipi: cinc són de propietat municipal, es troben al Camp de Futbol, al Poliesportiu, al Col·legi Mediterrani, a la plaça González Isla i al vehicle de la Guàrdia Urbana que està de servei; i el sisè és del Club Nàutic de l'Ampolla. Tres dels DEA municipals estan situats a la via pública i els altres dos a l'interior d'instal·lacions municipals.

El consistori continua treballant en el desplegament de dispositius a la via pública. En aquest sentit, per tal de millorar l'accessibilitat de la població als DEA, en el marc del Pla Plurianual de Millora i Ampliació de la Xarxa dels DEA 2018-2020, es contempla la instal·lació de dos nous dispositius, un a la zona dels Pinets i l'altre al passeig de l'Arenal. El pla també preveu situar al carrer els dos dispositius que actualment es troben a l'interior dels edificis i que tots els aparells estiguin connectats al 112.

A més a més, també s'està treballant en la millora de l'espai d'evacuació del municipi per via aèria. Per aconseguir-ho, està projectada la construcció d'un heliestop a la zona de Salomó (al costat de l'actual base del SEM al municipi). Amb totes aquestes accions es busca convertir l'Ampolla abans del 2020 en una població cardioprotegida, on es pugui donar resposta a una emergència cardíaca en menys de 5 minuts des que s'hagi produït.
Altres imatges
Comparteix aquesta entrada