Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística i analítiques, així com tècniques.
Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. OK Més informació privacitat.

El port pesquer de l’Ampolla acull més de 4.000 pe...

El port pesquer de l’Ampolla acull més de 4.000 persones en la XXIX Diada de l’Ostra del Delta

L’Ampolla va celebrar ahir diumenge la XXIX Diada de l’Ostra del Delta, un certamen que s’ha convertit en un referent turístic i gastronòmic a les comarques de l’Ebre i arreu del país. L’organització va distribuir uns 2.500 quilos d’ostres del Delta entre les més de 4.000 persones que van acudir al port pesquer de l’Ampolla.

Durant la jornada, hi va haver un concurs sobre com cuinar l’ostra del Delta, en el qual els restaurants adherits a les jornades gastronòmiques van presentar un plat d’ostra cuinada. El jurat va escollir l’ostra amb Chutney de poma i herbes marines del restaurant del Mar- Flamingo (cuiner Christian Lutaud) com la millor proposta; seguida del plat l’ostra, l’arròs i el Delta de Casa Llambrich- Juani (cuinera Sonia Márquez); i en tercer lloc va quedar el restaurant Sol amb el tàrtar d’ostra (cuinera Teima Caballé).

El jurat va estar format per Àgata Albero, dinamitzadora gastronòmica i guanyadora dues vegades en els darrers quatre anys del Premi Comerç Mercats de Barcelona; Lourdes López, periodista digital a El Mundo, VIA Empresa i el suplement de La Vanguardia El Llobregat; i Rafel Múria, xef del restaurant Quatre Molins i de la marca de mel de luxe artMuria.com.

Els assistents també van poder gaudir d’una mostra de com cuinar l’ostra del Delta, on restauradors de la localitat van presentar diferents plats cuinats com ostra escabetxada amb xips de verdures; ostra al cava amb brunoise de verdures gratinades; ostra amb compota de poma, pinya i gingebre confitat i escuma de gintònic; l’ostra, l’arròs i el Delta; ostra amb pastís de peix de roca; ostres fresques amb cogombre, poma verda i Chill Junmai de Kensho; ostra del Delta amb algues; variat d’ostra del Delta; ostra gratinada; ostra arrebossada; ostra amb Chutney de poma i herbes marines; bunyols d’ostra; i conserva d’ostra del Delta amb escuma d’all i oli de mel maridat amb caviar d’eriçó i algues marines.

A més, també hi va haver un show cooking on els dos plats que es van cuinar es van poder degustar. El públic va poder veure com es prepara l’ostra del Delta amb emulsió de trufa blanca, làmines de xampinyó i crema d’albergínia, i l’ostra del Delta amb seitó en vinagre, olivada, crema de galera i xip de pota de pop.

Tanmateix, des de les 12 del migdia i fins a les 14 hores es van repartir entre els assistents 2.500 quilos d’ostres del Delta, acompanyades de cava i música en viu.

Jornades Gastronòmiquues de l'Ostra de l'Ampolla
La Diada de l’Ostra és l’acte d’inici de les XXIX Jornades Gastronòmiques de l’Ostra de l’Ampolla, que tindran lloc fins al 19 de maig.

Els restaurants participants són:
 • Bama Restaurant-BeachClub
 • Botavara
 • Can Piñana
 • Casa David
 • Casa Llambrich - Juani
 • Club Nàutic - Casa Montero
 • La Barraca
 • La Roca Plana
 • Lo Goleró
 • Nova Devimar
 • Perales
 • Rafa
 • Restaurant del Mar - Flamingo
 • Rodamar
 • SOL
 • Taperia Lo Típic
Comparteix aquesta entrada