Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística i analítiques, així com tècniques.
Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. OK Més informació privacitat.

Qüestions sobre l'aigua potable i el COVID-19...

Qüestions sobre l'aigua potable i el COVID-19

Aquestes són algunes de les qu¨estions que poden sorgir sobre l'aigua potable i el COVID-19:

- Es podria donar una contaminació per coronavirus SARS –Cov-2 a l'aigua potable del nostre municipi?

No, no hi ha risc de contaminació de l'aigua potable. L'aigua del Consorci d'Aigu¨es de Tarragona està protegida contra aquest i tots els virus, ja que està preparada per fer front a qualsevol amenaça biològica. El procés de potabilització d'aigua del Consorci d’Aigu¨es de Tarragona consta de diverses etapes, conegudes com a tractaments "multibarrera". Aquests tractaments eliminen tots els virus, inclòs el coronavirus SARS –Cov-2. L'aigua és segura, està molt controlada i el CAT disposa d'un alt nivell de seguretat sanitària per a l'aigua produïda. L'aigua de l'aixeta es pot consumir sense cap risc per a la salut.

- Com s'elimina el COVID-19 de l'aigua potable?

Actualment, en el tractament de l'aigua, hi ha dues etapes del procés que incideixen específicament en els virus, incloent-hi també el coronavirus SARS –Cov-2. L'ozonització (injecció d'ozó a l'aigua), i la cloració. D'altra banda, el clor també preserva la seva qualitat durant el transport. La investigació i control del laboratori del CAT garanteixen l'efectivitat d'aquests tractaments sobre qualsevol microorganisme. A hores d'ara, es troba en fase d'implantació una tercera etapa de desinfecció per llum ultraviolada, reforçant així l'efecte "multibarrera".
Altres imatges
Comparteix aquesta entrada