Per poder millorar els nostres serveis, utilitzem cookies de tercers per recopilar informació estadística i analítiques, així com tècniques.
Si continues navegant, considerem que acceptes la utilització. OK Més informació privacitat.

La bandera blava tornarà a onejar a la platja de l...

La bandera blava tornarà a onejar a la platja de les Avellanes, a la de Cap-Roig i al Club Nàutic de l'Ampolla

Les platges de les Avellanes i Cap-Roig i el Club Nàutic Ampolla renoven la bandera blava. Com cada any, el tribunal internacional de la Fundació d’Educació Ambiental ha atorgat aquesta distinció. Aquest guardó de prestigi mundial valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental. Així mateix, exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent i, als ports, una excel·lent gestió ambiental.

En l'edició d'enguany es presentava un doble repte afegit als criteris habituals de serveis, accessibilitat i seguretat: el temporal Glòria i les mesures derivades de la pandèmia del coronavirus. Ara bé, les dues platges de l'Ampolla premiades amb la bandera blava, així com el Club Nàutic Ampolla han complit amb tots els requisits que avaluava el tribunal i han revalidat de nou aquesta distinció.

Mesures per garantir la seguretat sanitària

D’altra banda, ja s’estan enllestint les mesures per garantir la seguretat sanitària i el distanciament social a les platges de l'Ampolla amb la mínima molèstia per als ciutadans. L'Ajuntament de l'Ampolla començarà a implantar en els pròxims dies un seguit de normes sanitàries per al bon ús d'aquests espais.

Els i les banyistes trobaran aquestes mesures als cartells que hi haurà ubicats als accessos de totes les platges del municipi. D'aquesta manera, per preservar la salut de la ciutadania es limitarà l'aforament segons la capacitat de cada platja, i s'intentarà que les persones, sempre que les dimensions de la platja ho permetin, es posin a prendre el sol a partir de sis metres des d'on trenca l'aigua, facilitant així el passeig per la vora del mar.

Tanmateix, es recordarà la importància de guardar la distància de 2 metres entre les persones que hi hagi a la sorra, en els esports individuals i en el bany recreatiu, i s'informarà que la distància entre para-sols ha de ser de 4 metres. Pel que fa a les dutxes i als rentapeus, estarà permès el seu ús, però limitat a un usuari a la vegada.

En el cas que la platja tingui carril de sortida d'embarcacions, es donarà preferència de pas a les embarcacions que entrin de mar a la sorra, per evitar encreuaments on no es puguin respectar els 2 metres.

"A més a més, s'incrementarà la vigilància per part de la Policia Local a les platges per evitar possibles aglomeracions. Respecte al control de l'aforament, es realitzarà amb el suport dels vigilants de la Creu Roja i, en cas que estigui l'aforament complet, s'informarà en els accessos que la platja no admet més banyistes", explica l'alcalde Francesc Arasa.

Altres imatges
Comparteix aquesta entrada